Siirry Oma Inergiaan

Inergia Yrittäjäpäivillä

Inergia osallistui 5.9.2019 Ivalon lukiolla pidettyyn Yrittäjän päivän tapahtumaan toiveenaan saada näkemystä nuorille suunnattujen palvelujen kehittämiseen. Tapahtumaan osallistuivat Ivalon yläastelaiset ja lukiolaiset sekä Saamelaisalueen koulutuskeskuksen oppilaat, jotka ideoivat tuotteita yhdeksän paikallisen osallistuvan yrityksen joukosta valitsemalleen yritykselle. Tapahtuman tavoitteena oli tutustuttaa nuoria yrittäjyyteen ja yrityksiin sekä niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin urheiluhenkisen kilpailun keinoin. Inergian tehtävänantona yläastelaisille oli ideoida Inergian nuorille suunnattua mobiilisovellusta sekä sen toteutusta.

Ideointi toteutettiin Ivalon yläasteella ainekirjoituksin ja ryhmätöin. Yhteensä tuoteideoita tuli yrityksille 82 kappaletta. Yritykset valitsivat saamistaan ideoista parhaan, jolloin muodostui finalistiyhdeksikkö. Torstain tapahtumassa yritykset esittelivät valitsemansa ideat, minkä jälkeen jaettiin kaksi palkintoa, toisen valitsi yleisö ja toisen tuomaristo. Yleisön suosikki oli Ski Saariselkä Oy:lle suunniteltu kesämatkailukohde, liikuntaportaat. Tuomaristo päätyi valitsemaan voittajaksi Inari Saariselkä Matkailu Oy:lle suunnitellun lasten Revontuliparkin perustellen valintaa toteutettavuudella, tarpeellisuudella ja myyvyydellä.

Inergian osalta tuoteideoita saatiin monipuolisesti. Nuoret ideoivat Inergialle muun muassa omaa pelisovellusta, Inergian toiminnan simulaattoria sekä nettisivujen elementeistä rakennettua mobiilisovellusta. Nuorten ajatukset olivat inergialaisten mielestä virkistäviä. Ehdotuksia käytiin läpi porukalla Inergian konsernitiimin viikoittaisessa palaverissa.

–  Lopulta ehdotuksista yksi nousi ylitse muiden ja meidän osaltamme voittajan päättäminen oli siten selkeä päätös, Inergian talousjohtaja Anne Portti kertoo.

Kaikki Inergialle palvelusovellusta ideoineet oppilaat palkittiin. Heidän joukostaan voittajaksi valittiin Veli-Antti Mattuksen tuoteidea. Veli-Antin ideassa Inergian sinivihreään ilmeeseen suunnitellusta sovelluksesta voi tarkastella sähkön kulutustietoja ja sen hetkisiä hintatietoja sekä maksaa laskut. Veli-Antin ideassa todettiin olevan useita yllättäviä asioita, joita itse ei olisi hoksattu – sovelluksen kautta voi esimerkiksi osallistua arvontaan, kun laskujen maksaminen on hoitunut ajallaan. Lisäksi sovelluksen käyttäjä saa hinnoista alennusta.

Inergian osalta puhelinsovelluksen kehittäminen valikoitui tuoteideaksi nuorten monipuolisen mobiililaitteiden käytön ja sen koetun helppouden vuoksi. Tarve palvella myös nuoria ikäluokkia on todellinen, sillä tämän päivän nuoret ovat tulevia asiakkaita ja mahdollisia tulevaisuuden työntekijöitä. Yrittäjän päivään osallistumisessa tavoitteena olikin osaltaan myös tutustuttaa nuoria energia-alaan.

Inergia