Siirry Oma Inergiaan

Lapin energiayhtiöt suunnittelevat sähköurakointiensa yhdistämistä

Napapiirin Energia ja Vesi Oy, Inergia Oy, Utsjoen sähköosuuskunta ja Koillis-Lapin Sähkö Oy suunnittelevat siirtävänsä sähköurakoinnin liiketoimintansa yhteiseen urakointiyhtiöön. Järjestelyllä tavoitellaan kustannustehokkuutta ja joustavuutta työntekijäresurssien käytössä vaihtelevassa työkuormassa.

 Järjestely toisi turvaa niin osakasyhtiöille kuin henkilöstöllekin. Osakasyhtiöt saisivat käyttöönsä laajan, ammattitaitoisen henkilöstön ja henkilöstö vastaavasti pääsisi kasvavaan ja kehittyvään liiketoimintaan. Osakasyhtiöiden investointitarpeet toisivat vakaata työkuormaa koko henkilöstölle. Järjestelyn avulla osakasyhtiöiden sähköurakointi olisi kyvykkäämpi vastaamaan kasvaviin investointitarpeisiin tulevaisuudessa.

 Uusi osakeyhtiö syntyisi liiketoimintasiirrolla, jossa vastaanottavana yhtiönä olisi Ellappi Oy. Ellappi Oy:n osakkaita ovat tällä hetkellä Inergia Oy ja Utsjoen Sähköosuuskunta. Henkilöstö siirtyisi yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja heidän työehtosopimuksensa säilyisivät ennallaan. Yhtiöllä olisi järjestelyjen jälkeen 60 työntekijää.

 Yhtiön omistusosuudesta 43% tulisi Napapiirin Energia ja Vesi Oy:lle, 25% Koillis-Lapin Sähkö Oy:lle, 16% Inergia Oy:lle ja 16% Utsjoen Sähköosuuskunnalle. Toteutuessaan yhtiön liikevaihdon arvioidaan olevan noin 11 miljoonaa euroa. Tavoitteena on kehittyä itsenäiseksi, hinnaltaan ja resursseiltaan kilpailukykyiseksi toimijaksi sähköurakoinnin markkinoilla Lapissa.

 Lisätietoja:

Kristian Gullsten
toimitusjohtaja
Napapiirin Energia ja Vesi Oy
kristian.gullsten@neve.fi
0400 674 400

 Arto Junttila
toimitusjohtaja
Koillis-Lapin Sähkö Oy
arto.junttila@koillislapinsahko.fi
040 704 8048

 Timo Jokinen
toimitusjohtaja
Inergia Oy
timo.jokinen@inergia.fi
050 589 8854

 Matti Röntynen
Utsjoen Sähköosuuskunta
matti.rontynen@pp1.inet.fi
0400 394 487