Siirry Oma Inergiaan

Uudisrakentajat luottavat kaukolämpöön Ivalossa

TIEDOTE 1.6.2018

Uudisrakentajat luottavat kaukolämpöön Ivalossa

Inergia Lämpö Oy on tehnyt useita uusia kaukolämpösopimuksia Ivaloon rakentavien yritysten kanssa.

– Kaukolämpö on ekologinen, edullinen ja vaivaton vaihtoehto lämmitykseen, johon myös uudisrakentajat edelleen luottavat, Inergia Lämmön toimitusjohtaja Mika Järvenpää iloitsee.

Rakennusliike Pesonen rakentaa vuoden loppuun mennessä Ivaloon Liinahamarintielle seitsemän rivitaloa, joiden 43 vuokra-asuntoa tulevat lämpiämään kaukolämmöllä.

– Alueella on oma lämmöntuotantoyksikkö, joten nyt nostamme ainoastaan sen huipputehoa, Järvenpää kertoo.

Ivalon keskustaan rakennettavat kiinteistöt liitetään olemassa olevaan kaukolämpöverkkoon. Sorakukkola Oy:n rakennuttamaan Asunto Oy Aarrenpuistoon on tulossa kaksi luhtitaloa, joiden 26 huoneistoa tulevat myyntiin. Myös kunnantaloa vastapäätä sijaitsevalle entiselle torialueelle Bilto Oy:n rakennuttaman kolmikerroksisen Asunto Oy Inarin PiiskunPortin 27 saunallista asuntoa ovat myynnissä.

– Kaukolämpö siirretään kotitalouksiin ja liikekiinteistöihin kaukolämpöverkostossa kiertävän kuuman veden avulla. Rakennuttajan on helppo myydä eteenpäin uusiutuvaa ja vähäpäästöistä lämmitysmuotoa.

Kaukolämpöä on pidetty erinomaisena vaihtoehtona myös yrityksille rakennettavien kiinteistöjen kohdalla. Kiinteistö Oy Aviakaari rakentaa parhaillaan lentoaseman läheisyyteen Ivalon logistiikkakeskusta, johon tulee tilat Europcarille ja Lapin Hinauspalvelulle.

– Toimitamme kiinteistön tontille oman lämpökeskuksen, missä lämpö tuotetaan pelletillä. Tällä tavalla voimme tuoda kaukolämmön alueille, mihin sitä aiemmin ei ole voitu tarjota.

Uusia kaukolämpökohteita kartoitetaan aktiivisesti.

– Kaksi liiketalouden opiskelijaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksesta ovat työssäoppimisjaksollaan olleet kanssamme kartoittamassa alueita, missä voisi tulevaisuudessa olla kaukolämpömahdollisuuksia. Opiskelijat ovat soittaneet kiinteistöjen omistajille ja tätä kautta saamme hyvän pohjatiedon siitä, minne meidän on mahdollista ja kannattavaa lähteä laajentamaan nykyistä kaukolämpöverkkoa.

Inergia Lämpö Oy:n palvelu sisältää liittymän suunnittelun ja sen käyttöön tarvittavat rakennus-, asennus- ja vaihtotyöt sekä tarvikkeet. Hippu-kaukolämmön lisäksi Inergia Lämpö tarjoaa myös Huippuhippu-kaukolämpöä, mikä lisää paikallisen puupolttoaineen käyttöä.

Lisätietoja: Inergia Lämpö Oy:n toimitusjohtaja Mika Järvenpää, 044 306 7554, mika.jarvenpaa@inergia.fi

 

Inergia