Nuorgamin vesitilanne (helmikuu 2020)

Alla Inarin Lapin Veden tapahtumanaikaiset tiedotukset sekä YLEn artikkeli vesitilanteesta Nuorgamissa helmikuussa 2020. 

Linkki YLEn juttuun: https://yle.fi/uutiset/3-11238095

 

Päivitys Nuorgamin vesitilanteeseen 28.2.2020 klo 13:00

Inarin Lapin Vesi tiedottaa:

27.2.2020 tehdyn korjaustyön myötä Nuorgamin vesitilanne on normalisoitunut ja vettä voidaan käyttää jälleen normaalisti.

Pidämme säiliön ensi viikon alkupuolelle valmiudessa mahdollisten olosuhdemuutosten varalta.

Kiitämme alueen asukkaita kärsivällisyydestä.

 

Päivitys Nuorgamin vesitilanteeseen 27.2.2020 klo 11:00

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa:

Vuodon eristäminen on rauhoittanut vedenjakelun ongelmia Nuorgamin kylällä. Tarkkailemme asiaa viikonlopun yli ja pidämme vielä säiliön jonkin aikaa varalla, jotta voimme nopeasti reagoida, mikäli ongelmia jostain syystä vielä ilmenee. Äkkiseltään näyttäisi pahin olevan nyt ohi.

 

Päivitys Nuorgamin vesitilanteeseen 27.2.2020

Inarin Lapin Vesi Oy on onnistunut paikantamaan paikallisen asukkaan avulla vesivuodon, joka on voinut aiheuttaa tilapäisen veden vähyyden verkostossa.

Vuotoa selvitetään tänään ja se yritetään tukkia.

Mittarinlukutarvetta ei näillä näkymin enää ole.

 

 

Päivitys Nuorgamin vesitilanteeseen 26.2.2020

Nuorgamin vesitilanne ei näytä paranemisen merkkejä. Vedenkulutus kylällä on tällä hetkellä niin suurta, ettei säiliöautollakaan pysytä kulutuksen mukana. Tästä johtuen pyydämme alueen asukkaita uudestaan säästäväiseen vedenkulutukseen, jotta tilanne helpottuisi.

Torstaina (27.2.) käymme lukemassa alueen vesimittarit, ja katsomme ettei kiinteistöissä ole vesivuotoja tai poikkeamia, jotka vaikeuttaisivat tilannetta. Tällä hetkellä vettä joudutaan ajamaan päivittäin, että saadaan tilanne pidettyä edes nykyisellään.

Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä ja teemme koko ajan töitä tilanteen parantamiseksi.

 

Nuorgamin vesitiedote 14.2.2020

Nuorgamin kylän vedenottamon tuotto ei pohjaveden matalasta pinnasta johtuen riitä kattamaan kulutusta kylällä. Ensihätään Inarin Lapin Vesi Oy toimittaa K-market Nuorgamiin kaksi kappaletta 1 000 litran vesisäiliötä.

Nuorgamin ylävesisäiliön täydentäminen aloitetaan maanantaina, kun saamme käyttöömme puhdasvesisäiliöauton.

Pyydämme kaikkia asiakkaitamme käyttämään vettä mahdollisimman säästeliäästi, jotta vesi riittäisi mahdollisimman monille.

Pin It on Pinterest

Share This