Inarin Lapin Vesi Oy vaihtaa vesimittareita seuraavilla alueilla: Ivalo kuntakeskus, Leiritie-Joki/Pikku-Petsamo, Nelostie/Joenpuoli, Pottuperä, Tahkotörmä – Akujärvi, Keväjärvi ja Nellim. Vaihdettavia mittareita on noin 370 kpl ja vaihtotyön suorittaa VMH Kalibro Oy.

Mittarinvaihdot tehdään 6.-11.9.2021 sekä 13.-17.9.2021 välisenä aikana. Töitä tehdään klo 8 – 19.00 välillä.  Mittarin vaihtotyöhön kuluu aikaa noin 30 minuuttia. Normaalista vaihtotyöstä ei aiheudu asiakkaalle kustannuksia. VMH Kalibro Oy:n vesimittarin vaihtajalla on kuvallinen henkilökortti ja huoltoauton kyljessä on tämän kirjeen yläreunassa näkyvä Kalibro -logo.

Vesihuoltolaitoksen yleisten toimitusehtojen kohdan 10 mukaan yhtiön edustajalla on oikeus päästä kiinteistölle mittaria vaihtamaan. Asiakkaita pyydetään järjestämään mittarinvaihtajalle esteetön pääsy vesimittarin luokse. Mikäli vesimittari on sijoitettu kiintokalusteisiin, tulee mahdolliset suojalevyt tai kaapiston ovet irrottaa etukäteen vaihtotyön mahdollistamiseksi.

Vallitseva koronatilanne otetaan huomioon vaihtotyössä. Kalibron asentajat huolehtivat korkeasta hygieniatasosta ja välttävät lähikontakteja. Asentajilla on käytössä myös mm. käsidesit, hengityssuojaimet ja hanskat.

Omakotitalossa mittari sijaitsee yleensä rakennuksen sisällä, jonne asentajan täytyy päästä sitä vaihtamaan. Kalibron asentajat kiertävät alueella ja jos asukasta ei tavoiteta, jättää asentaja postilaatikkoon yhteydenottopyynnön asennusajan varaamiseksi. Pyydämme asiakkailta joustavuutta, jotta asennustyö päästään tekemään sovitussa aikataulussa.

Voitte myös etukäteen itse varata vesimittarin vaihtoajan suoraan Kalibro Oy:n nettiaikapalvelusta osoitteessa: nettiaika.fi/Kalibro

Vesihuollon yleiset toimitusehdot edellyttävät, että kiinteistön omistaja tai haltija pitää kiinteistön vesihuoltolaitteiston sellaisessa kunnossa, että vesimittarin vaihto on mahdollista suorittaa ongelmitta. Vesimittarille tuleva putkisto, mittariventtiili ja mittarilta lähtevä putkisto on kiinteistön omistajan omaisuutta ja hänen ylläpitovastuullaan. Jos mittarinvaihdon yhteydessä kiinteistön vesihuoltolaitteistossa ilmenee ongelmia, ne ovat kiinteistön omistajan kustannuksella korjattava.

Vesivahinkoriskin välttämiseksi kannattaa kiinteistön haltijan varmistaa, ettei mittarinvaihdon yhteydessä eikä sen jälkeen kiinteistön vesihuoltolaitteissa ilmene vuotoa. Pyydämme teitä tarkkailemaan mittaria ja siihen liittyvää putkistoa vaihdon jälkeen.

Jos huomaatte vuotoa tai vesitippoja, ottakaa välittömästi yhteyttä mittarin vaihtaneeseen asentajaan tai vesilaitoksen vikailmoitukseen.

Inarin Lapin Vesi Oy pahoittelee mittarinvaihdosta mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoja:

Inarin Lapin Vesi Oy, Paulus Lepistö, puh. 040 732 9315

Ajanvaraus:

VMH Kalibro Oy, puh. 040 674 5181

Pin It on Pinterest

Share This