Ydintoimintoina pysyvät sähköverkon, vesihuollon ja kaukolämmön välttämättömyyspalvelut. Inergia keskittyy entistä tarkemmin ydintoimintoihinsa ja hakee kannattavuuden kasvua. Ydintoimintojen tai toiminta-alueen ulkopuolisia kasvumahdollisuuksia ei etsitä aktiivisesti. Sen sijaan panostetaan siihen, että Inergia tarjoaa Lapin parasta asiakaskokemusta ydintoiminnoillaan.

Kirakkakönkään vesivoimalaitoksella tuotetaan sähköä niin kauan kuin teknistä käyttöikää riittää ja toiminta pysyy teknistaloudellisesti kannattavana. Kaitakosken voimajohdon osalta selvitetään kääntömahdollisuutta Norjaan.

”Inergian jatkuvan parantamisen strategia 2020-2025 antaa suuntaviivat konsernin toiminnalle strategiakauden ajan. Strategia saatetaan ajan tasalle vuosittain. On ollut tärkeää tehdä päivityksiä, sillä maailma on merkittävästi muuttunut strategiakauden alusta (vuodesta 2020)”, Inergia-konsernin toimitusjohtaja Tommi Koskinen toteaa. ”Koronaa seurasi materiaalipula ja se nosti tiettyjen materiaalien hinnat pilviin. Erityisesti Venäjän hyökkäyssota sekä siitä käynnistynyt energiakriisi ja inflaatio ovat heijastuneet toimintamme kannattavuuteen”.

Strategia on luettavissa tästä linkistä: Inergia_strategia_2020–2025

Pin It on Pinterest

Share This