Kesä on yleensä vilkaista rakentamisen aikaa kaikilla Inergian toimialoilla, mutta mitä pidemmälle rakentajat venyttävät liittymishakemusten tekemistä, sitä haastavammaksi kesän urakoiden etukäteissuunnittelu muodostuu. Uutta rakentavan tai vanhaa remontoivan onkin syytä laittaa sähkö-, kaukolämpö- ja vesiliittymät tai niiden muutostyöt vireille viimeistään tässä vaiheessa kevättä.

– Toimitusajankohta määritellään liittymissopimuksessa, eli vasta sen jälkeen, kun liittymähakemus on saapunut meille, muistuttaa Inergia Oy:n toimitusjohtaja Tommi Koskinen.

Kaikki liittymät ja niiden muutostyöt voi nyt hakea yhdellä lomakkeella Inergian verkkosivuilla osoitteessa inergia.fi/liittymishakemus. Hakemus kannattaa tehdä 10–12 viikkoa etukäteen.

– Ilman sopimusta toimitusajat ovat ohjeellisia ja saattavat kysynnän myötä muuttua. Jos rakentamisesta tulee kiivasta, on mielekkäämpää venyttää toimitusaikoja kuin tuoda muualta Suomesta verkonrakentajia liittymätoimituksiin. Toimitusaikoihin vaikuttaa myös se, rakennetaanko isoja vai pieniä liittymiä ja se, paljonko verkkoa puuttuu välistä. Tämä pätee niin sähkö-, kaukolämpö- kuin vesiliittymiinkin.

Pieniä kaukolämpöliittymiä kerätään useimmiten nippuun ja rakentaminen ajoitetaan alkusyksylle ennen lämmityskautta.

– Lämmitysjärjestelmän vaihtoa harkitsevan kannattaa muistaa Inergia Lämmön tarjoamat luotettavat, taloudelliset ja ympäristöystävälliset lämmitysvaihtoehdot. Öljylämmitysjärjestelmästä luopumiseen voi hakea tukea Lapin ELY-keskukselta ja verkkosivuiltamme löytyy kartat kaukolämpöverkosta Inarin kirkonkylällä, Ivalossa ja Saariselällä.

Pin It on Pinterest

Share This