Kirakan vesivoimalaitoksen läheisyydessä Rahajärvellä ja Ukonjärvellä on erittäin heikot jäät voimalaitoksesta aiheutuvasta virtauksesta johtuen.

Voimalaitoksen ylä- ja alapuolelle on asetettu varoituskyltit, joita lähemmäs laitosta ei ole turvallista mennä. Tämä turvallisuusohje koskee myös mantereen puolelta järville suuntaavia.

Mikäli sääolosuhteiden (tai pimeän) vuoksi näkyvyys on heikko, Inergia suosittelee käyttämään havainnoinnin tueksi satelliittipaikanninta sijainnin määrittämiseen kaikkina aikoina alueen läheisyydessä liikuttaessa, jotta uusilta vahingoilta vältyttäisiin.

***

YLE 15.2.2021:

Pelastuslaitos sai myöhään lauantai-iltana hälytyksen ihmisenpelastustehtävästä Inarissa. Tehtävä sijoittui paikalliselle Ukonjärvelle, jossa moottorikelkkailija oli pimeässä ajaessaan joutunut veden varaan ajettuaan voimalaitoksen lähellä olevaan sulaan.

Kaikeksi onneksi kelkkailija ei ollut liikkeellä yksin, sillä hänen mukanaan ollut ryhmä huomasi tapahtuneen ja ehti nopeasti apuun. Muut ryhmän jäsenet saivat omin avuin autettua veden varaan joutuneen kelkkailijan pois vedestä ja toimitettua nopeasti lämpimään.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, tilanne oli jo ohi ja kelkkailijan tilanne hyvä. Ensihoito tarkasti vielä kelkkailijan kunnon, mutta muuta tehtävää paikalla ei ollut.

Pin It on Pinterest

Share This