Miksi kaukolämpö?

Ympäristö

Kaukolämpö on paras lämmitys-ratkaisu sen energiatehokkuuden sekä sen vähäisen ympäristövaikutusten kannalta. Yksi kestävää kehitystä parhaiten tukevista kauko-lämmön ominaisuuksista on uusiutuvien biopolttoaineiden käyttöön perustuva lämmöntuotanto, jossa käytetyn polttoaineen energia pystytään hyödyntämään jopa 90-prosenttisesti.

Hippu-kaukolämmöstä 98 % tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä ja se tuotetaan paikallisissa kaukolämpö-keskuksissa Ivalossa, Saariselällä ja Inarilla. Hippu-kaukolämpöä voidaankin hyvällä syyllä kutsua puhtaaksi lämmöksi.

Luotettavuus

Kaukolämpö on huoleton lämmitysmuoto, joka tuo kotiisi aina riittävästi lämpöä ja lämmintä vettä 24 tuntia vuorokaudessa. Nykyaikaiset kaukolämpölaitteet kestävät käytössä pitkään ja niiden huoltotarve on vähäinen.

Lämpökeskuksien aktiivinen ja ennakoiva huolto sekä ympärivuorokautinen päivystys varmistaa mahdollisten häiriötilanteiden nopean korjaamisen. Asiakkaan lämmityslaitteiden automatiikka varmistaa aina sopivan lämmitystehon kiinteistöön sekä käyttöveden lämmityksen riittävyyden ja tasaisuuden.

Talous

Kaukolämpöön liittyminen on myös taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jonka perustamiskustannukset ovat matalammat kuin kilpailevilla lämmitysmuodoilla.

Inergia Lämpö Oy:n oma tuotanto ja polttoaineena käytetyn puun vakaa hinta mahdollistavat edulliset käyttökustannukset verratuuna sähköön tai öljylämmitykseen. Näin ollen kaukolämpö on kokonaiskustannuksiltaan markkinoiden edullisin lämmitysmuoto ja riippumattomampi yleismaailmallisista taloudellisesta ilmiöistä.

Kaukolämpö on myös tulevaisuuden energiamuoto ja sen kasvava arvostus näkyy myös kiinteistöjen myyntihinnoissa. Hippu-kaukolämpö tuotetaan myös Lapissa, jolloin se tuo rikkautta kotiseudulle ja työllistää paikallisia ihmisiä.

Pin It on Pinterest

Share This