Pääosa Tunturiverkon toiminta-alueen (Pohjois-Lappi) rakennuksista lämpiää osittain tai kokonaan sähköllä. Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen -paitsi vallitsevan koronapandemian- myös lämpötilojen suhteen. Erityisen suotuisten sääolosuhteiden ansiosta lämmityksen tarve toiminta-alueella on pienentynyt noin -10 % edellisvuoteen (2019) verrattuna.

Luontoäidin tarjoaman säästön ohella jokainen sähkönkäyttäjä voi vaikuttaa omaan energiankulutukseen helposti ottamalla käyttöön huonekohtaiset lämpömittarit ja säätämällä huonelämpötiloja: 1 lämpöasteen lasku huonelämpötilassa vaikuttaa -5 % lämmityskuluissa. Erityisesti loma-asunnoissa ja muissa mahdollisesti pitkään tyhjillään olevissa kohteissa on suositeltavaa harkita lämpötilan laskemista.

Suosittelemme tutustumaan sivuillamme energiansäästövinkkeihin: inergia.fi/vinkkeja-energiansaastoon-lammityskaudelle/

Tunturiverkko Oy ylläpitää toiminta-alueen sähköverkon toimintavarmuutta kaikissa keleissä vuoden ympäri. Tämä edellyttää vahvaa läsnäoloa sekä investointeja. Huolimatta merkittävistä investoinneista toimintavarmuuteen Tunturiverkon sähkönsiirtohinnat ovat pysyneet keskiarvossa valtakunnan tasolla.

Pin It on Pinterest

Share This