Tiedote 11.1.2021

Suomen pohjoisin energiakonserni Inergia pyrkii hiilineutraaliksi

Inergia-konserniin kuuluva sähköverkkoyhtiö Tunturiverkko Oy vaihtoi vuoden 2021 alusta alkaen sähköverkon hävioenergian uusiutuvilla energialähteillä tuotetuksi.

Sähköverkon pituus Tunturiverkon toiminta-alueella on 2 360 kilometriä. Kaikki käyttösähkö sähköasemilla ja Inergian kaikissa toimitiloissa on ollut jo pitkään uusiutuvilla tuotettua ja nyt myös sähköverkon ylläpitoon tarvittava häviöenergia tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä.

– Häviöenergian hankinnan muutoksella säästämme noin 3000–3500 tonnia hiilidioksidipäästöjä vuodessa, kertoo toimitusjohtaja Tommi Koskinen.

Inergian asiakkaalle muutos ei aiheuta lisäkuluja.

– Edellytimme sähkön kilpailutuksessa hiilineutraalia ratkaisua tiettävästi ensimmäisenä sähköverkkoyhtiönä Suomessa. Uusiutuvilla tuotetun sähkön hinta on markkinoilla edullinen, joten kilpailuttamalla hävitimme pörssisähkön ja uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön hintaeron. Kilpailutuksen voitti Loiste Sähkönmyynti.

Uusiutuvilla tuotettua kaukolämpöä

Sähkönsiirtopalvelun lisäksi energiakonserni tuottaa kaukolämpöä sekä vastaa vesihuollosta Inarin kunnan, Sodankylän Kakslauttasen ja Utsjoen kunnan alueilla. Inergia pyrkii hiilineutraaliksi kaikissa toiminnoissaan.

– Meillä on omaa vesivoimatuotantoa 4–4,5 GWh vuodessa ja kaukolämpömme oli viime vuonna 88-prosenttisesti uusiutuvilla tuotettua, joten olemme nyt todella lähellä hiilineutraaliutta, sanoo Koskinen.

Inergia Lämmön asiakkaat voivat jatkossa siirtyä sataprosenttisesti hiilineutraalin polttoaineen käyttöön valitsemalla uuden Hippu100-kaukolämmön, joka tuotetaan kokonaisuudessaan puuhakkeella.

– Haastamme muut yhtiöt mukaan hiilineutraalien ratkaisujen valitsemiseen.

 

Lisätietoja:

Inergian toimitusjohtaja Tommi Koskinen, 040 164 7504

Inergia Lämmön toimitusjohtaja Mika Järvenpää, 044 306 7554

Pin It on Pinterest

Share This