Tiedote 26.4.2023

Tunturiverkon toimitusjohtajaksi Ossi Perälä – uutta virtaa Pohjois-Lapin sähköverkon kehittämiseen

Tunturiverkko Oy:n hallitus on nimittänyt insinööri (AMK) Ossi Perälän, 39, toimitusjohtajaksi 1.5.2023 alkaen. Viimeisen kahden vuoden ajan tehtävää on hoitanut Inergian toimitusjohtaja Tommi Koskinen, joka jää nimityksen myötä Inergia-konserniin kuuluvan yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

– Jatkuvasti kehittyvä ja kiristyvä lainsäädäntö edellyttää täysipäiväistä keskittymistä verkkoyhtiön ydintehtäviin. Tunturiverkon verkkopäällikkönä kaksi vuotta toiminut Perälä on näyttänyt meille osaamisensa ja omasi kunnianhimoa vastuullisempiin tehtäviin, joten hänen siirtymisensä toimitusjohtajaksi oli luonteva ratkaisu, Koskinen perustelee.

Uuden toimitusjohtajan vastuulla tulee olemaan muun muassa sähkömarkkinalain muutosten toimeenpano, uuden sukupolven älykkäiden sähkömittareiden massavaihto, haja-asutusalueiden sähköverkon saneeraus ja verkostoautomaation kehittäminen.

–  Asiakkaan roolin kehittyminen koko ajan aktiivisemmaksi ja monipuolisemmaksi sähkönkäyttäjänä ja -tuottajana tekee Suomen pohjoisimman verkkoyhtiön toimitusjohtajan tehtävästä kiinnostavan. Jatkuvasti muuttuva tilanne pitää hereillä ja kannustaa kehittymään, sanoo Perälä.

Tunturiverkko Oy rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoa Inarin ja Utsjoen kuntien sekä Sodankylän kunnan pohjoisosien alueilla. Tunturiverkko Oy kuuluu Inergia-konserniin.

 

Lisätietoja

Ossi Perälä
toimitusjohtaja 1.5. alkaen, Tunturiverkko Oy
040 537 8208, ossi.perala@inergia.fi

Tommi Koskinen
toimitusjohtaja, Inergia Oy
040 164 7504, tommi.koskinen@inergia.fi

Pin It on Pinterest

Share This