Inarin Lapin Vesi Oy:n kustannukset ovat kasvaneet muun muassa yleisen hintatason nousun sekä uusien järjestelmien käyttöönoton sekä poistotason kasvun vuoksi. Vuonna 2020 hinnankorotus jätettiin tekemättä, jotta asiakkaillemme ei aiheutuisi lisähaittaa jo valmiiksi haastavaan tilanteeseen. Nyt hinnankorotus on välttämätön, jotta voimme varmistaa luotettavan vedenjakelun toiminta-alueellamme.

Vuosittainen perusmaksu määräytyy kiinteistön käyttötarkoituksen ja palvelujen käytön sekä rakennuksen kerrosalan tai tontin rakennusoikeuden perusteella seuraavasti:

Perusmaksu = kerrosala x kiinteistötyyppi x yksikköhinta

Perusmaksun kiinteistötyypin kertoimia päivitetään 1.1.2022 alkaen vakinaisten asumusten osalta kertoimesta 2 kertoimeen 3 ja muiden rakennusten osalta kertoimesta 3 kertoimeen 4.

Samalla poistetaan erillinen lomarakennuskerroin 4,5. Tämä muutos tehdään sen vuoksi, että tällä hetkellä on kyseenalaista, mikä on lomakiinteistö ja mikä on liikekiinteistö. Jatkossa myös lomarakennusten kerroin on 4.

 

Perusmaksun kiinteistötyyppi Kerroin 31.12.2021 asti Kerroin 1.1.2022 alkaen
Vakituinen asuinrakennus 2 3
Julkinen, liike- tai teollisuusrakennus 3 4
Varasto- tai tuotantorakennus 3 4
Lomarakennus 4,5

 

Perusmaksun kerrosala k-m²

Kerrosala on rakennusluvan mukainen, verkostoon liitettävien rakennusten yhteenlaskettu kerrosala, lasketaan vähintään 80 k-m²:n mukaan. Varasto- ja tuotantorakennusten kerrosala lasketaan lämpimien tilojen osalta, vähintään 80 k-m²:n mukaan.

Perusmaksun yksikköhinta € / k-m²/ vuosi (alv 0 %) € / k-m²/ vuosi (alv 24 %)
Vesijohtoverkosto 0,14 0,174
Jätevesiviemäriverkosto 0,226 0,280
Yhteensä 0,366 0,454

 

Terveisin

INARIN LAPIN VESI OY

Paulus Lepistö

Toimitusjohtaja

Pin It on Pinterest

Share This