Yrityksemme

Inergia Oy on energiakonserni, joka tuottaa sähkön verkkopalveluja ja kaukolämpöä sekä vastaa vesihuollosta Inarin, Sodankylän ja Utsjoen kuntien alueilla. 

Inergia on olemassa pitääkseen asiakkaidensa energia-asioista aidosti huolen. Yksi Inergia -ajattelu tarkoittaa, että pystymme allekirjoittamaan kaiken toimintamme yhdellä nimellä ja asiakkaidemme tarvitsee tuntea vain yksi taho, jonka kanssa he ovat tekemisissä.

Toimintamme alkoi vuonna 1951 Kirakkakönkään vesivoimalaitoksen rakentamisella. Olemme tuoneet ja tuottaneet energiaa Ylä-Lapin alueille jo yli puoli vuosisataa, jonka aikana liiketoimintamme on laajentunut kaukolämpöön sekä vesihuoltoon. Olemme vahva, osaava joukkue ja pidämme huolen alueemme asukkaiden arjen sujuvuudesta.

Olemme ylpeitä yhtiöstämme sekä lappilaisuudestamme. Pidämme huolen, että alueellisten perinteiden, ihmisten kunnioittaminen ja Lapin ainutlaatuisen luonnon vaaliminen ohjaa toimintaamme nyt ja tulevaisuudessa.

Saman katon alta

Lämpö

Inergia Lämpö Oy:n tuottama kaukolämpö on todellista lähilämpöä lämpölaitosten sijaitessa Inarissa, Ivalossa ja Saariselällä.

Hippu100-kaukolämpötuotteen hankkimalla voit varmistua, että kaikki käyttämäsi kaukolämpö on uusiutuvilla tuotettua.

Sähkö

Tunturiverkko Oy liittää kotitaloudet ja yrityskiinteistöt sähköverkkoon. Toiminta-alueemme kattaa yli 2000 km sähköverkostoa aina Kakslauttasesta Nuorgamiin asti.

Vesi

Inarin Lapin Vesi Oy huolehtii puhtaan talousveden hankinnasta ja sen jakelusta kiinteistöihin sekä jäteveden johtamisesta ja käsittelystä.

inarin lapin vesi oy

Inarin Lapin Vesi Oy hoitaa talousveden hankinnan ja jakelun sekä jäteveden johtamisen ja käsittelyn. Yhtiön toiminta-alueena Ivalo, Inarin kirkonkylä, Saariselkä, Kakslauttanen, Utsjoen kirkonkylä, Nuorgam, Karigasniemi, Nellim ja Sevettijärvi.

Tietoja yrityksestä

Inarin Lapin Vesi Oy
Y-tunnus 0644614-2

Perustettu vuonna 1986
Omistaja Inergia Oy 92 %, Utsjoen kunta 8 %
Kuluttajien lukumäärä: yli 2.450 kiinteistöä
Myyty vesi 418.000 m3/ vuosi
Vesijohtoverkostoa: 240 km
Jätevedenpuhdistamoita: 6 kpl (Ivalo, Inari, Sevettijärvi, Karigasniemi, Utsjoen kk ja Nuorgam)
Jätevesiviemäriverkostoa: 221 km

Asiakaspalvelun ja taloushallinnon hoitaa Inergia Oy.

 

Inarin Lapin Vesi Oy
Käyntiosoite Ivalossa
Sairaalantie 3a
99800 Ivalo

Y-tunnus 0644614-2

Inergia lämpö oy

Inergia Lämpö Oy tuottaa kaukolämpöä ja yhdistää kotitaloudet sekä yritykset kaukolämpöverkostoon Ylä-Lapin alueella. Yritys on rakentanut vuodesta 2000 alkaen kaukolämpölaitokset Ivaloon, Saariselälle sekä Inariin. Putkiverkostoineen investoinnit ovat olleet n. 10 miljoonaa euroa, josta EU-rahoitusta on 20 %.

Kaukolämpö onkin turvallinen ja huoleton lämmitysratkaisu. Inergia Lämpö Oy:n kaukolämpö siirretään asiakkaille verkostossa kiertävän lämpimän veden avulla, ja lämmön toimitus on tasaista yrityksen toteuttaman jatkuvan valvonnan ansiosta.

Inergia Lämpö Oy
Sairaalantie 3a
99800 Ivalo

Y-tunnus  1577920-5

tunturiverkko oy

Inergia Oy:n ja Utsjoen Sähköosuuskunnan yhteisesti perustama verkkoyhtiö Tunturiverkko Oy aloitti toimintansa vuonna 2011. Laajat verkostokilometrit, yli 2000 km, halkovat tunturialueita vertikaalisesti Kakslauttasesta, Sodankylän kunnan rajalta aina Nuorgamiin ja Näätämöön asti.

Laajasta maantieteellisestä alueesta huolimatta vastaamme laadukkaan sähkön toimittamisesta jakeluverkkomme kaikkiin osiin. Verkosto on hyvässä kunnossa, sillä siitä huolehtiminen on jatkuvaa ja määrätietoista työtä. Rakennamme sähkömarkkinalain edellyttämää säävarmaa verkkoa kokonaistaloudellisella ajattelulla, emmekä tee ennenaikaisia investointeja. Vanhat metsässä sijaitsevat avojohdot siirretään tien varteen ja metsissä sijaitsevat hyväkuntoiset avojohtoverkkojen johtokadut raivataan leveämmäksi, jottei puiden mahdollinen kaatuminen sähkölinjalle myrskyn tai lumikuormien vuoksi aiheuttaisi suurta vahinkoa. Taajamissa tulemme kaapeloimaan vaiheittain vanhat ilmajohtoverkot, jolloin toimitusvarmuus paranee.

Tekninen kehitys energialiiketoiminnassa on nopeaa ja verkostoautomaatiota uudistetaan kehityksen myötä. Näin asiakkaillemme turvataan mahdollisimman häiriötön sähkö koteihin, yritysten liiketoiminnan pyörittämiseen sekä vapaa-ajan aktiviteetteihin myös vaikeissa sääolosuhteissa, kaikkina vuodenaikoina.

 

Tunturiverkko Oy:n tunnusluvut

Tiedot löytyvät Energiaviraston julkaisemista tunnuslukutiedoista

Tunturiverkko  Oy
Käyntiosoite  Ivalossa
Sairaalantie 3 a

99800  Ivalo

Toimipiste Utsjoella
Utsjoentie 38
99980  Utsjoki

Y-tunnus  2264528-0

Historia

Toimintamme alkoi vuonna 1951 Kirakkakönkään vesivoimalaitoksen rakentamisella. Olemme tuoneet ja tuottaneet energiaa Ylä-Lapin alueille jo yli puoli vuosisataa, jonka aikana liiketoimintamme on laajentunut kaukolämpöön sekä vesihuoltoon.

Pin It on Pinterest

Share This