Päivitys 13.7.2021 klo 11:00

Sääkartoilla ennakkoon yhtenäiseltä ja kestoltaan miltei koko päivän mittaiselta vaikuttanut ukkosrintama sateineen osoittautui lopulta hajanaiseksi ja toistaiseksi tietoon ei ole tullut erityisiä vahinkoja Inergian toiminta-alueella.

Kahdella johtolähdöllä havaittiin yhteensä kolme ukkosen aiheuttamaa sähkökatkoa:

  • Kaksi erittäin lyhyttä automatiikan palauttamaa sähkökatkoa oli Solojärven johtolähdöllä. Katkot vaikuttivat Solojärven, Menesjärven, Lemmenjoen, Repojoen, Kutturan, Lisman ja Ivalon Matin kylien sähkönjakeluun.
  • Laanilan johtolähdöllä oli päivystäjän toimenpiteitä edellyttänyt alle kuuden minuutin katko. Katko vaikutti Laanilan, Kiilopään ja Kakslauttasen alueella.

 

***

Uutinen 12.7.2021

Tarkkailemme kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä verkostojemme tilaa. Kesäaikaan erityisesti ukkosmyrskyt aiheuttavat sähkökatkoja, joista valtaosa on lyhyitä alle 3 minuutin mittaisia. Tänä kesänä (v.2021) pitkään vallinneen hellejakson myötä ukkosmyrskyjen todennäköisyys on kasvanut ja 12.7.2021 Tunturiverkko Oy:n toiminta-alueelle on annettu Ilmatieteenlaitoksen toimesta varoitus rajusta ukonilmasta erityisesti iltapäivälle. Linkki Ilmatieteenlaitoksen antamiin varoituksiin: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Voimakas ukkosrintama ylitti Pohjois-Lapin torstaina 8.7. ja aiheutti muikeat 41 sähkökatkoa iltapäivän ja illan aikana. Sähkökatkojen kestot olivat hyvin lyhyitä ja pisimmilläänkin vain 3 minuutin mittaisia. Pääosan sähköyhteyksistä palauttaa automatiikka, jotta henkilöstömme voi keskittyä merkittävimpien sähkökatkojen tilanneseurantaan ja yhteyksien palauttamiseen käyttöpaikoille.

Jos sähköt ovat poikki ja 15 minuutin kuluessa ette ole saaneet häiriöviestiä, teidän tulee soittaa päivystäjällemme vikapäivystysnumeroon 040 636 2988. Suosittelemme laittamaan talteen kaikki vikapäivystysnumeromme, jotta tarpeen vaatiessa voitte olla meihin yhteydessä. Päivystysnumeromme löytyvät täältä: https://www.inergia.fi/etusivu/vikailmoitukset/

Pin It on Pinterest

Share This