Usein kysytyt kysymykset

Alta löydätte vastauksia asiakkaiden ja urakoitsijoiden usein kysymiin kysymyksiin.

Mitä tarkoittaa sähköpula? Miten varaudun?

Voit tutustua Tunturiverkon koostamaan kysymyksiä ja vastauksia mahdollisesta sähköpulasta -artikkeliin tästä linkistä: Kysymyksiä ja vastauksia mahdollisesta sähköpulasta

Sähköverkkopalvelu & sähkönmyynti

Inergia Oy:n tytäryhtiö Tunturiverkko Oy huolehtii sähköverkko- ja sähköliittymäpalveluista Inarin ja Utsjoen alueella sekä Sodankylän pohjoisosassa. Verkkopalvelu on paikallisen jakeluverkonhaltijan yksinoikeus, eli asiakas ei voi ostaa verkkopalvelua muualta kuin paikalliselta jakeluverkonhaltijalta. 

Sähkön myyntisopimuksen voitte kilpailuttaa ja valita teille sopivimman sähkösopimuksen.

Sähkön hintoja kannattaa vertailla, esimerkiksi Energiaviraston www.sahkonhinta.fi -sivustolla voi vertailla hintoja ja kilpailuttaa sähkösopimuksen. Sähkösopimusta voitte muuttaa soittamalla omalle sähkönmyyjällenne.

Sähköverkkopalvelun hinta

Verkkopalvelun hinnasta käytetään myös nimitystä siirtohinta. Verkkopalvelu muodostuu sähköverkkopalvelusta, sähkön kulutuksen mittauksesta ja taseselvityksestä.

Sähköverkkopalvelu tarkoittaa sähköverkon ylläpitämistä siten, että sähköä voidaan tuoda sähköverkon kautta sähkön käyttäjälle.

Taseselvityksellä tarkoitetaan eri sähkönmyyjien myymän sähköenergian määrän selvittämistä.

Verkkopalvelun hintaan vaikuttavat sähkön siirtämiseen käytettävän sähköverkon pääoma-, käyttö- ja ylläpitokustannukset.

Energiamarkkinavirasto valvoo sähkön siirtohinnoittelun kohtuullisuutta.

 

Lue lisää täältä >>

Sähkösopimus

Sähköenergian hinnasta käytetään myös nimitystä myyntihinta. Sähköenergian hinnoittelu on vapaata. Sähkönmyyjä voi käyttää hinnoittelussaan haluamaansa hintarakennetta ja -tasoa. Sähkön käyttäjä valitsee eri yhtiöiden hintatarjouksista itselleen parhaiten sopivan. Sähköenergian hintaan vaikuttavat sähkön tuotantoon käytettävien polttoaineiden hinnat, kuten kivihiilen ja maakaasun hinta. Myös päästöoikeuksien hinta sekä sähkön kysynnän määrä vaikuttavat sähköenergian hintaan.

Sähkön hintoja kannattaa vertailla, esimerkiksi Energiaviraston www.sahkonhinta.fi -sivustolla voi vertailla hintoja ja kilpailuttaa sähkösopimuksen. Sähkösopimusta voi muuttaa soittamalla sähkönmyyjälle. Inergia ja sen tytäryhtiö tarjoavat sähkönsiirtopalvelut Ylä-Lapissa.

Työmaakeskus rakennukselle?

Mikäli sähköverkkoon liittyjä tai liittyjän urakoitsija tarvitsee rakentamisen ajaksi työmaasähkökeskuksen, keskuksen voi tilata esimerkiksi Ellappi Oy:ltä.

Katuvalot pimeinä?

Inarin kunta vastaa katuvaloista.

Pin It on Pinterest

Share This