Usein kysytyt kysymykset

Alta löydätte vastauksia asiakkaiden ja urakoitsijoiden usein kysymiin kysymyksiin.

Sähkönsiirto & sähkönmyynti

Inergia Oy:n tytäryhtiö Tunturiverkko Oy huolehtii sähkönsiirto- ja sähköliittymäpalveluista Inarin ja Utsjoen alueella sekä Sodankylän pohjoisosassa. Siirtopalvelu on paikallisen jakeluverkonhaltijan yksinoikeus, eli asiakas ei voi ostaa siirtopalvelua muualta kuin paikalliselta jakeluverkonhaltijalta. Inergia Oy:n tytäryhtiö Tunturiverkko Oy tarjoaa alueella siirtopalvelun.

Tunturiverkko Oy tai Inergia Oy eivät täten ole sähkönmyyjiä ja tarvitsettekin kiinteistöönne sähkösopimuksen erillisen sähkönmyyjän kanssa – tämän sopimuksen voitte kilpailuttaa ja valita vapaasti teille sopivimman sähkösopimuksen.

Sähkön hintoja kannattaa vertailla, esimerkiksi Energiaviraston www.sahkonhinta.fi -sivustolla voi vertailla hintoja ja kilpailuttaa sähkösopimuksen. Sähkösopimusta voitte muuttaa soittamalla omalle sähkönmyyjällenne. 

Sähkönsiirron hinnat

Siirtopalvelu muodostuu sähkön siirrosta, sähkön kulutuksen mittauksesta ja taseselvityksestä. Sähkön siirto tarkoittaa sähkön tuomista sähköverkon kautta kuluttajalle. Taseselvityksellä tarkoitetaan eri sähkönmyyjien myymän sähköenergian määrän selvittämistä. Siirtopalvelun hinnasta käytetään myös nimitystä siirtohinta. Siirtohintaan vaikuttavat sähkön siirtoon käytettävän sähköverkon pääoma-, käyttö- ja ylläpitokustannukset. Energiamarkkinavirasto valvoo sähkön siirtohinnoittelun kohtuullisuutta.

 

Lue lisää täältä >>

Sähkösopimus

Sähköenergian hinnasta käytetään myös nimitystä myyntihinta. Sähköenergian hinnoittelu on vapaata. Sähkönmyyjä voi käyttää hinnoittelussaan haluamaansa hintarakennetta ja -tasoa. Sähkön käyttäjä valitsee eri yhtiöiden hintatarjouksista itselleen parhaiten sopivan. Sähköenergian hintaan vaikuttavat sähkön tuotantoon käytettävien polttoaineiden hinnat, kuten kivihiilen ja maakaasun hinta. Myös päästöoikeuksien hinta sekä sähkön kysynnän määrä vaikuttavat sähköenergian hintaan.

Sähkön hintoja kannattaa vertailla, esimerkiksi Energiaviraston www.sahkonhinta.fi -sivustolla voi vertailla hintoja ja kilpailuttaa sähkösopimuksen. Sähkösopimusta voi muuttaa soittamalla sähkönmyyjälle. Inergia ja sen tytäryhtiö tarjoavat sähkönsiirtopalvelut Ylä-Lapissa.

Työmaakeskus rakennukselle?

Mikäli sähköverkkoon liittyjä tai liittyjän urakoitsija tarvitsee rakentamisen ajaksi työmaasähkökeskuksen, keskuksen voi tilata esimerkiksi Ellappi Oy:ltä.

Katuvalot pimeinä?

Inarin kunta vastaa katuvaloista.

Pin It on Pinterest

Share This