Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (16.4.2021):

13.4. otetuista vesinäytteistä saatujen alustavien tuloksien mukaan ylävesisäiliössä oli vielä E. Coli -bakteeria, joten joudumme jatkamaan keittokehotusta. E. Coli -bakteeripitoisuus on pienentynyt aiemmasta ja vesi on silminnähden kirkkaampaa. Veden keittokehotuksen poistamista voimme seuraavan kerran tarkastella ensi viikon alussa otettavien vesinäytteiden perusteella. Alustavien tulosten arvioidaan olevan tiedossa keskiviikkona tai torstaina.

Nuorgamin vesiasiakkaille hyvitetään puhtaanveden perusmaksuosuus keittokehotuksen ajalta.

Nuorgamin osalta Inarin Lapin Vedellä on uuden säiliön hankintaneuvottelut menossa Tähän uuteen ylävesisäiliökokonaisuuteen on tarkoitus sisällyttää myös UV-desinfiointi, jolla mahdollisia bakteeriongelmia pystytään estämään.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

 

****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (14.4.2021):

Tiistaina 13.4. on otettu uudet vesinäytteet, joiden tulosten odotetaan valmistuvan viimeistään torstaina 15.4. Tiedotamme lisää tulosten saavuttua.

****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (8.4.2021):

Tiistaina otetuissa vesinäytteissä on havaittu E.Coli bakteeria. Tästä johtuen Inarin Lapin Vesi Oy antaa veden keittokehotuksen Nuorgamin kylän alueelle. Ruuan valmistuksessa käytettävä vesi ja juomavesi tulee keittää vähintään 5 min. Peseytymiseen vettä voidaan käyttää normaalisti. Toimitamme kaksi varavesiasemaa Nuorgamin kylälle.

Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä ja tiedotamme lisää tilannekuvan parantuessa.

****

Inarin Lapin Vesi Oy tiedottaa (5.4.2021):

Työntekijämme kävi asiakkaan ilmoituksesta maanantaina 5.4.2021 tarkastamassa vedenottamon ja ylävesisäilön Nuorgamin kylässä. Vedenottamon vesi on kirkasta, mutta ylävesisäiliön vedessä on havaittavissa hieman väriä. Säiliöön näyttäisi suotautuvan vettä ympäröivästä maasta ja tämä todennäköisesti aiheuttaa värin vedessä.

Pyrimme ottamaan ylimääräiset vesinäytteet tiistaina 6.4.2021 veden hygieenisyyden varmistamiseksi. Annamme alueelle veden keittosuosituksen, kunnes saamme laboratoriosta näytteiden tulokset.

Edellinen näyte on Nuorgamista otettu 23.2. ja tällöin vesi täytti laatuvaatimukset, vaikka väriä vedessä oli jo silloin.

Tiedotamme lisää viimeistään perjantaina 9.4., jolloin vesinäytteiden tulosten olisi tarkoitus olla valmiit.

Pahoittelemme mahdollista aiheutuvaa haittaa.

 

Lisätietoja:

Paulus Lepistö

Toimitusjohtaja

Inarin Lapin Vesi Oy

p. +358 40 732 93 15

Pin It on Pinterest

Share This